ПРАТ «ХАРЦИЗЬКИЙ ТРУБНИЙ ЗАВОД»

Харцизький трубний завод Метінвеста підтвердив свою конкурентоспроможність

2 Липень 2013

На Харцизькому трубному заводі Групи Метінвест успішно реалізований проект з поставки французької компанії GRTgaz газопровідних труб діаметром 762 мм із тов-щиною стінки 20,0 мм і діаметром 1067 мм із товщиною стінки 25,0 мм із зовнішнім і внутрішнім покриттями. Загальний обсяг поставки - 1 784 т (3 213 м).

Наприкінці 2012 року ХТЗ переміг у тендері компанії C4Gas (Франція) - «C4Gas spot tender 2012-2013». Для участі в цьому й в інших тендерах компанії C4Gas і здійснення поставки продукції, заводу треба було відновлення кваліфікації зовнішнього й внутрішнього покриттів відповідно до нових вимог компанії. На Харцизькому трубному заводі був проведений комплекс механічних випробувань металу й зварного з'єднання. Отримано позитивний результат. Виробничі лінії ХТЗ і застосовувані на заводі технології антикорозійного покриття дозволили Харцизькому трубному успішно пройти перекваліфікацію й одержати сертифікати відповідності.

Для успішного виконання проекту технічними фахівцями заводу разом з менеджерами компанії Метінвест протягом декількох місяців велася робота з узгодження вимог до продукції й технічної документації. З металургійним комбінатом «Азовсталь» у свою чергу погоджені технічні вимоги на поставку товстолистового прокату відповідної якості.

Для участі в проекті заводу треба було придбати додаткові матеріали й устаткування: кондуктометр-солемер для визначення забруднення абразивного матеріалу, спеціальний лакофарбовий матеріал для консервації фаски труб, епоксидну порошкову композицію та ін.

На всіх етапах виробництва (від подачі листа на стан до завантаження труб у вагони) на проммайданчиках ХТЗ працював представник французької компанії. Висока якість продукції, випущеної харцизькими трубниками, підтвердили й фахівці заводської служби технічного  контролю, і представник замовника. Харцизький трубний завод успішно впорався із завданням,  у черговий раз довівши свою конкурентоспроможність. Це стало можливим завдяки професіоналізму фахівців і командній роботі всього колективу.

«Висока якість продукції - це одне з головних конкурентних переваг Харцизького трубного заводу. Для компанії Метінвест основною цінністю є клієнтооріентованість, тому ми щодня працюємо над удосконалюванням виробничих процесів і підвищуємо рівень  технологій, - підкреслив в. о. Генерального директора ХТЗ Павло Узбек. - Ми робимо все, щоб продукція виробництва ХТЗ залишалася еталоном якості, надійності й задовольняла всім вимогам  наших клієнтів. Проект, що ми виконали в червні,  -  підтвердження того, що нам довіряють у Європі. Харцизький трубний завод на 100% виправдав очікування партнерів - вся продукція відвантажена в строк і відповідає найвищим стандартам якості. Надалі це дозволить ХТЗ вийти на нові стратегічні ринки Євросоюзу й гарантує участь у перспективних  масштабних проектах».

Довідка

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ХАРЦИЗЬКИЙ ТРУБНИЙ ЗАВОД» —  найбільший в Україні й один із найбільших у Європі виробників прямошовних електрозварних труб великого діаметру від 508 до 1422 мм із зовнішнім антикорозійним і внутрішнім антикорозійним або гладкісним покриттям для магістральних газо- і нафтопроводів. Потужності заводу дозволяють виробляти 1,3 млн. тонн труб на рік, у тому числі близько 700 тис. тонн  труб з покриттям.

На Харцизьком трубному заводі діє інтегрована Система менеджменту, що гарантує споживачу стабільно високу якість продукції. В її основу покладені стандарти ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, API Spec Q1, ДСТУ ISO 9001, СТО Газпром 9001. Продукція заводу сертифікована за стандартами API, EN і в національній системі УкрСЕПРО. Зварювальне виробництво сертифіковане по ISO 3834-2.

У 2011 році на ХТЗ вироблено більше 630 тис. тонн труб великого діаметру, що є рекордом за останні 20 років.

У вересні 2010 г Харцизький трубний завод першим серед українських підприємств Групи Метінвест приступив до впровадження програми "Бережливе підприємство" і досяг значних результатів.

Пріоритетні напрямки соціальної політики ХТЗ як містоутворюючого підприємства: реалізація соціальних програм і заходів у сфері освіти, охорони здоров'я, поліпшення міської інфраструктури. У 2011 році об'єм соціальних інвестицій підприємства склав більше 1,3 млн. грн.

ХТЗ входить в металургійний дивізіон Групи Метінвест.

Метінвест є міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, що керує активами на кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля до випуску напівфабрикатів і готової металопродукції. В структуру Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з Металургійного і Гірничодобувного дивізіонів. Згідно із стратегічним баченням Групи, її метою є стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі із стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати доходність інвестицій вищу за галузеві стандарти. У першому півріччі 2012 року Група отримала US$6,74 млрд. виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 16 %.

Основними акціонерами Компанії METINVEST B.V. (холдингова компанія Групи Метінвест) являються Група СКМ (71,25 %) і Смарт-Холдинг (23,75 %),  які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських началах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» керівна компанія Групи Метінвест.

Додаткова інформація доступна на сайті http://pipe.metinvestholding.com/ua

Контактна особа:

Вікторія Ляшенко

В.о. начальника відділу корпоративних комунікацій

+380 (6257) 59879

press@ukrpipe.com.ua